Neštovice

Dobrý den. U syna (5let) ve školce se objevily neštovice. V pátek jdu na vyvolání do porodnice. Kdyby syn neštovice dostal, může nějak ohrozit potom miminko, prosím? Moc děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Ano, pokud by syn dostal neštovice, je styk s novorozeným sourozencem rizikový z hlediska možné nákazy. V případě nákazy neštovicemi doporučuji syna odeslat k příbuzným, kde je nutné ho ponechat do zaschnutí neštovicových pupínků.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: