Neštovice

Dobrý den, syn 3,5roku chodí do školky a objevily se tam neštovice, očkovaný nebyl a já jsem zřejmě neštovice také neprodělala. Myslíte že by bylo vhodné nechat ho naočkovat, případně i mě /nebo zjistit protilátky/, mám totiž obavu že bych je nemusela prodělat bez problémů - mám 35 let a doma 3měsíční holčičku a tu mám tím pádem také obavu. Syn prodělal febrilní křeče, takže mám strach z vysokých teplot! Děkuji předem za radu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Iveto! Syna bych rozhdně nechal raději neštovice prodělat. U Vás bych pak doporučil snad raději očkování. Dcerku chrání před infekcí mateřské mléko, účinnost této ochrany je do 3 měsíců věku velmi vysoká.

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Ječné zrno
Články: Ječné zrno
Ječné zrno, hordeolum, je...
Pásový opar: samoléčba v 5 krocích
Články: Pásový opar: samoléčba v 5 krocích
Pásový opar je virové...
Krvácení do mozku. Jen rychlá a správná reakce zachrání život
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Poznejte sami, že se s vašimi játry něco děje
Články: Poznejte sami, že se s vašimi játry něco děje
Bolí vás často břicho a na...
První známky rakoviny? Kašel, bolest i únava
Články: První známky rakoviny? Kašel, bolest i únava
Signály toho, že s tělem...
Alkohol, aldehyd… a rakovina
Články: Alkohol, aldehyd… a rakovina
Jste po několika drincích...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: