Neštovice

Dobrý den, před třemi dny jsem byla asi hodinu ve společnosti děti, mezi kterými byla i ma neteř. Teď jsem se dozveděla, že dívenka dostala neštovice. Nechávala jsem se před časem testovat, a vyšlo mi, že jsem je prodělala, že protilátky v těle mám, ale nikdo si to napamatuje (byla jsem v dětství hodně nemocná a navíc můj starší bratr měl jednu či dvě skvrnky, takže si mnozí myslí, že jsem je měla taky tak). Bohužel již jsem nestačila nechat udělat kontrolní druhý test. Jaká je šance, že bych mohla být v inkubační době. Je mi 24 let. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Pokud jste neštovice již prodělala (což jste si potvrdila provedením testu na protilátky), jste proti nim imunní a podruhé neštovicemi již neonemocníte. Průběh neštovic u malých dětí může být opravdu velmi nenápadný, proto si toho rodiče ani nemuseli všimnout.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: