Neštovice

Dobrý den,chtěla bych se zeptat.Můj 18 letý přítel,byl 3 hodiny v blízkosti malého dítěte s neštovicemi.Nikdy je neměl.Je to sportovec,nekuřák,nepije alkohol.Slyšela jsem,že neštovice v pozdním věku provázejí komplikace?co mu hrozí?Nemělo by se mu nic stát,že ne?děkuji moc za vaši odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, slečno Veroniko! Neštovice jsou projevem infekce virem Varicela Zoster. Tento virus po infekci zůstává navždy v těle a může způsobovat pásový opar. Je pravda, že většina lidí prodělá primoinfekci v dětství a že neštovice u dětí probíhají velmi mírně, zatímco u dospělých je mohou provázet komplikace. Neštovice jsou vysoce nakažlivé. Váš přítel je však silný, zdravý muž a proto je pravděpodobnost, že by si odnesl nějaké komplikace je naprosto mizivá.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
Půchýřky nepraskají | Od: Bobeš | 28.1.2009 02:02
Již druhý týden mám pásový opar na levé části zad, táhnoucího se v kříži od páteře na břicho. Léčím se Herpesinem 5x2 tbl. denně, B-Komlex 3x1 tabl. VitamínC 3x1 tabl. ve formě kapsle obsahující pomalu se uvolňujících granulek, Ibalgin dle potřeby. Spouštěcí faktor byl patrně věk 54 let. Moje potíž je v tom, že puchýřky nepraskají, což je následek i veliké bolestivosti. Mohu použít na rychlejší "dozrání" puchýřků použít Biolampu? Případně, lze tuto lampu na pásový opar použít a jakým způsobem, jak často a v jakých časových intervalech. Děkuji za odpoveď
reagovat
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: