Neštovice

Dobrý den, moje děti měly minulý týden neštovice. Dnes už mají jen stroupky. Chci se zeptat jestli už nejsou infekční a za jak dlouho můžou do kolektivu? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud se již neobjevují nové pupínky a staré jsou již všechny ve fázi stroupků, děti již infekční nejsou. Přesto bych doporučila nechat je ještě týden doma, i kvůli jejich rekonvalescenci, protože jsou oslabené a snadno by chytily nový infekt. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
  • Boule Chtěl bych se zeptat mám vzadu na hlavě něco jako bouli je to bolestivé na...
  • Holter Již jste mi odpovídala, ale ne konkrétně.Zeptám se tedy ještě jednou...
  • Popraskana predkozka na penisu Mam popraskanou predkozku a nejde mi...
  • Oteklý ret Obracím se na vás s prosbou o radu udělal se mi na rtu koutek ze...
  • Chlamydia pneumoniae Mám dotaz ohledně téhle potvory.Již delší dobu jsem...
  • Vyrážka kolem očí Kolem očí na kůži se mi dělají červené půpínky, které se...
 
Naposledy čtené: