Neštovice

Dobrý den.Poprosila bych vás ráda o vaší radu. Moje sestra mé dvě děti . Pupínky měl jeden před vánocemi a to 7 dní. asi za 14dní je dostal ten druhý.Tedy 28.12 se osypal. Přez vánoce je neměl nikdo.Babička s nimi byla na vánoce,ještě neštovice neměla,pak jela 26, na návštěvu ke mě. Já ,ani má dcera 6měs. (plně kojená)jsme je neměly.Může být babička v této době přenašeč neštovic. Tedy pro nás infekční?Děkuji moc za odpověď.Martina Ch.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, může být přenašečkou, zejména pokud by sama ještě nikdy neštovice neprodělala. (Pokud je již v minulosti prodělala, je naopak přenos přes ni málo pravděpodobný.)

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
 
Kam dál
 
 
Mezi příznaky alergie patří i svědění uší a patra
Články: Mezi příznaky alergie patří i svědění uší a patra
Jako typické příznaky...
Ženská ejakulace
Články: Ženská ejakulace
Ženskou ejakulaci neboli...
Ječné zrno
Články: Ječné zrno
Ječné zrno, hordeolum, je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: