Neštovice

Dobrý den, vnučka dostala neštovice. Protože máme jet na rodinnou dovolenou, chci se zeptat, zda může jet, když s námi pojede budoucí maminka ve 4. měsíci těhotenství. Děkuji. J.

Odpověď odborníka:

Pokud těhotná prodělala neštovice, není to pro ni nebezpečné, ale pokud by je neměla, určitě by bylo dobré kontaktu zabránit. Ale u vnučky by bylo vhodné, aby se doléčila v domácím klidu - bohužel nepíšete, jak dlouho u ní neštovice probíhají, ale doporučila bych domácí pobyt alespoň 10 dní od prvních projevů nemoci. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Alzheimerova choroba
Články: Alzheimerova choroba
Nemoc poprvé popsal na...
Nové zbraně v souboji s melanomem. Na rakovinu si došlápne virus!
Histologie
Články: Histologie
K čemu slouží histologické...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Karpalní tunel
Články: Karpalní tunel
Bolest v oblasti zápěstí...
Řešení nealergické rýmy bývá oříškem
Články: Řešení nealergické rýmy bývá oříškem
Těhotné ženy, děti, nemocní...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x