Neštovice

dobry den. starsi dcera prodelala nestovice,je to 3 tydny od zacatku. Mladsi je ma ted,mnohem hojnejsi vysev. Nevim,zda jsem nestovice v detstvi prodelala. je mozne,ze bych to chytla az od druhe,kdyz jsem to nechytla od prvni dcery,v pripade,ze jsem je v detstvi nemela? A jeste,zanechava nejaka jina det nemoc jizvicky? mam jednu u oka,tak v ty nestovice doufam.dekuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den paní Jarko! Možné je skoro všechno. Inkubační doba je relativně dlouhá. Pokud jste prodělal v dětství jen lehkou formu, nemusela jste si vytvořit dostatek protilátek, potažmo paměťových buněk. Rodič může od dítěte chytit kde co i neštovice. Jizvičky zanechávají jakékoli kožní projevy, které jdou do hlubších vrstev. Ale těch moc není takto nakažlivých, tedy většinou se jedná o neštovice. U dospělých se často reinfekce projevuje i formou pásového oparu. To zejména při oslabení imunity. Suma sumárum asi máte neštovice. S pozdravem Petr Kadleček

MUDr. Petr Kadleček
MUDr. Petr Kadleček

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Ordinace U Pandy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: