Neštovice a kašel

Dobrý den, syn 4,5 let má druhý den neštovice, které jsou ve stádiu výsevu, má rovněž horečku od 38 do 38.5C. Den před výsevem začal kašllat, kašel stále přetrvává, nezní nám moc dobře, je dráždivý, řekla bych suchovhlký. Chtěla bych se zeptat, zda je kašel průvodním znakem neštovic nebo se může jednat o bronchitidu nebo zápal plic...? Děkuji moc za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, kašel do obrazu neštovic nepatří, spíše se bude jednat o dvě souběžné infekce. Bylo by vhodné, aby ho dětský lékař poslechl, zda se nejedná právě o zápal plic. Před návštěvou ale lékaři zavolejte a domluvte se - Váš synek je vysoce nakažlivý, tak abyste nedorazili do čekárny plné dětí. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: