Neštovice a pásový opar

Dobrý den, můj přítel (38 let) má plané neštovice. Já je prodělala již v dětství, ale mám strach, že dostanu pásový opar. Jaká je pravděpodobnost přenosu viru a co mohu udělat, abych riziko snížila? Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Ve vašem věku, pokud jste jinak zdravá, není důvod, proč byste měla pásový opar dostat. Vaše imunita by to měla dobře zvládnout. Ale kontaktu s infekcí nezabráníte, protože plané neštovice patří k nejvíce infekčním onemocněním.

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: