Neštovice a těhotenství

Dobrý den, jsem v 11.týdnu těhotenství (po (IVF). Právě jsem se dověděla, že kolegyně z práce, se kterou jsem denně v kontaktu dostala neštovice. Ty jsem já v dětství neprodělala. Mám obavy, zda, v případě, že bych je dostala i já, by to neovlivnilo průběh těhotenství, zda se může nakazit i plod. Jak velká je vůbec pravděpodobnost nákazy? Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud jste neštovice v dětství neprodělala, je riziko nákazy poměrně vysoké. Doporučoval bych proto po dobu nemoci kolegyně s ní omezit styk a v případě jakýchkoliv zdravotních obtíží informovat ošetřujícího gynekologa. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: