Neštovice pred otěhotněním

Dobry den, zajmalo by me, zda kdyz jsem prodelala nestovice 3 mesice pred otehotnenim, mohl ziskat syn, ktereho jsem pak cekala ziskat protilatky. Pred dvemi lety nestovice prodelo temer kazde dite ve skolce ve tride, do ktere syn chodi....no on nic. Pred tremi tydny jsme byli v kontaktu s rodinou, ve ktere dve deti byly prave v prubehu vysevu i s teplotami a syn opet nic.......Mohly by tedy moje protilatky proti nestovicim prejit i na syna? Dekuji za odpoved, Katka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, syn byl chráněn pouze v novorozeneckém a v časném kojeneckém věku, posléze protilátky klesají a syn již chráněn není.

MUDr. Petra Limrová
MUDr. Petra Limrová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Dětské oddělení Nemocnice Hořovice

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: