Neštovice při kojení

Dobrý den, mám měsíční holčičku a kojím. Nedávno jsem dostala neštovice, ikdyž mi na infekčním odebrali vzorek krve na protilátky a vyšli mi negativní. Byla jsem u svého obvodního lékaře a ten mi tvrdí, že by holčička neměla je dostat, že má ode mne protilátky, ale nechce se mi tomu věřit, když se mě dotýka. Ráda bych věděla, jestli se jí může něco stát, kdyby je už tak malá už dostala. Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Heleno! Předpokládám, že v době od Vaší otázky k mé odpovědi se to již rozhodlo. Dcerku by Vaše mléko mohlo skutečně ochránit, ale osobně bych nebyl překvapen, kdyby dcerka neštovice skutečně dostala. Ačkoli u novorozenců brzy po porodu mohou neštovice probíhat bouřlivěji, obecně jsou spíše ohroženi dospělí pozdními neštovicemi, děti je snáší velmi dobře.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: