Neštovice-slabý průběh

Dobrý den, 4letý syn má již 7 dní plané neštovice. Neštovic má jen cca 30ks, nemá horečku, kůže ho nesvědí. Vytvoří si při tak mírném průběhu dost protilátek nebo prodělá neštovice ještě jednou? Pokud nakazí 4měsíčního sourozence, bude tento již také do budoucna proti neštovicím imunní nebo ho čekají neštovice ještě jednou?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, stačí i mírný průběh onemocnění, aby se imunita proti další nákaze neštovicemi vytvořila, syn proto již bude chráněn proti neštovicím a znovu neonemocní. Pokud by onemocnění chytilo i Vaše mladší dítě, taktéž bude pro další život chráněno. Hezký den

MUDr. Veronika Šabatová
MUDr. Veronika Šabatová

Specializace: Pediatrie
Pracoviště: Pediatrická klinika Thomayerova nemocnice

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x