Neštovice u dětí

Dobrý den,dceři jsou 3 roky a známí mi nabízeli at si k nim dojdeme pro neštovice. Je to rozumné,vyhledávat neštovice záměrně? Podotýkám,že moje malá trpí nedomykavostí srdečních chlopní-není to pro průběh nemoci rizikovější? mockrát děkuji za odpověd.Jana

Odpověď odborníka:

Dobrý den, je lepší když dítě planými neštovicemi onemocnění v dětském věku než potom v dospělosti. je to velice infekční onemocnění ,takže většina děti je prodělá pokud dochází do předškolního zařízení. Asi bych záměrně infekci nevyhledávala. Pokud je srdeční vada jen lehkého stupně, tak je riziko horšího průběhu stejné jako u jakéhokoliv virového onemocnění. Při těžším průběhu bych doporučila léčbu antivirotiky Herpesinem.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x