Neštovice u miminka

Prosím o radu.Dcera 4 roky dostala před čtyřmi dny nestovice.Máme doma 2 měsíční miminko a je plně kojene.I přesto mám obavu,že by je mohlo dostat také.Jelikož je těžké uhlídat aby k ní nechodila.Slyšela jsem,že u maminek je to nebezpečné.Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Marcelo, neštovice jsou velmi infekční onemocnění, ale u kojených dětí do 6 měsíců je rozvoj onemocnění méně pravděpodobný (zvláště pokud jste je prodělala Vy - předáváte protilátky). Nedá se však zcela vyloučit. Doporučuji nyní sledovat kůži a výsev puchýřků, případně další klinické příznaky jako je horečka. Průběh je individuální, obavy jsou na místě hlavně u novorozence. Hezký den.

MUDr. Nela Šrámková
MUDr. Nela Šrámková

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Ordinace praktického lékaře, Praha 8

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: