Nestovice u tehotne

Dobry den, muj syn ma plane nestovice, ja je v detstvi neprodelala, a jsem momentalne ve 14tt. Riziko ze je sama dostanu je podle mne dost velke. Ma smysl uzivat nejake leky, napr. herpesin, ke zmirneni prubehu a hlavne rizika pro plod? Nebo je jakakoliv prevence/lecba zbytecna a nezbyva nez cekat zda je dostanu ci ne, prip. zda a jak bude postizen plod. dekuji za informaci.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, preventivně antivirotikum rozhodně význam nemá, dbejte pečlivě na to, abyste onemocnění nedostala (prevence). Plod bývá postižen v prvních třech měsících, později je riziko postižení velmi malé. Plod těhotné matky je přímo neštovicemi ohrožen, pokud by onemocněla těsně před porodem ( třeba ve 38. týdnu; virus se potom přenáší během porodu), přes placentu se virus dostává v průběhu těhotenství pouze výjimečně, proto je nákaza plodu během těhotenství víceméně velmi málo pravděpodobná. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Proč nám cukají oči?
Články: Proč nám cukají oči?
Pod cukáním nebo svíráním...
Tuberkulinový test
Články: Tuberkulinový test
Tuberkulinový test je...
Závislosti a návykové poruchy
Články: Závislosti a návykové poruchy
Jaké jsou nejčastější druhy...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: