Neštovice v těhotenství

Dobrý den prosím měla bych vám dotaz ohledně neštovic můj syn 4 a půl rfoku chytil ve školce neštovice u lékařky jsme byly 14.7. ale už je podle měl od 12.7.kde jsem mu našla první pupínek na čele,ale myslela jsem, že se jedná o komáří kousnutí druhý den se udělal další pupínek na krku to už jsem byla pozornější a další den už jich bylo více,proto manžel šel k dětské lékařce,která neštovice potvrdila, ale proč vám to píši já jsem ve 33+2 týdnu těhotentví a neštovice jsem v dětství neprodělala nechala jsem si dělat test na protilátky v březnu typu IGG a jsou negativní. Můj dotaz tedy zní zda je moje miminko v ohrožení když mám termín porodu 6.9. pokud bych je nedej bože chytla stihnu se do té doby uzdravit? Kontaktovala jsem několik lékařů i svého gynekologa a bohužel nikde mi nepodali takovou informaci abych byla dostatečně v klidu a mohla klidně spát. Synovi jsem pupínky nikdy nemazala a snažila jsem se s nim být minimálně v kontaktu,ale pár dní před jsem ho pořád objímala a pusinkovala je to náš malej mazel. A stroupky se začali tvořit už v neděli 17.7. poraďte mi prosím velice Vám děkuji za odpověď s pozdravem Lucka

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Myslím,že nejvhodnější by bylo propojit Vaše lékaře-praktika a gynekologa.Pokud jste ještě neštovice neprodělala,přicházela by v úvahu aplikace očkovací látky/Varilrix/.O aplikaci ale musí rozhodnout lékaři,kteří Vás mají v péči,v případě nejasností je vhodné se poradit s infekční klinikou.Držím palce..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: