Neštovice v těhotenství

Dobrý den, ve 14tt jsem se obsypala neštovicemi. Potvrzeno od infekční lékařky. Neštovice měly hladký průběh. Teploty 37,5, vystačila jsem si se 2 paraleny a zásypem za celou nemoc... Hrozí nějaké nebezbečí plodu? Může to mít vliv na vývoj dítěte?? Děuji za odpověď

Odpověď odborníka:

při infekci plodu v prvním trimestru těhotenství může dojít ke vzniku vrozených vad. Riziko infekce se v literatuře udává až 25%, ale riziko vzniku vady / poškození plodu je jen kolem 1%. Rozhodně byste měla být bedlivě sledována Vaším gynekologem.

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: