Netypická závrať?

Omlouvám se, pokud dotaz přijde podruhé, nějak nemohu poznat, zda před chvilkou odešel. Dobrý den, je mi 66 let a téměř celý život jsem měla nízký tlak. Teprve poslední 1/2 roku beru léky (1x ráno Tolura, 1x večer Amlator). Tlak se mi upravil, i když spodní tlak mívám často nízký, kolem 50-60 (systolický kolem 130) . Z dřívějška znám dobře stav při závrati, ať už při nízkém tlaku nebo při potíži s krční páteří. Dnes ráno jsem (po probuzení naprosto bez problému) měla při zavírání prádelníku pocit, že šlapu do prázdna, že je v podlaze prohlubeň, dokonce se mi zdálo, že ji vidím a zároveň se mi zdálo, že skříň na mě padá a tlačila jsem ji zpět ke zdi. Tím jsem se vlastně držela a nespadla, jen jsem se uhodila do otevřených dveří. Vykřikla jsem a během chvilky jsem se uklidnila. Celý den mi už bylo dobře a kdybych neměla na zádech zarudlé a trochu bolavé místo od nárazu, tak bych asi přemýšlela, jestli to vůbec je pravda. Nemám bujnou fantazii, spíše naopak, ale stejně mě to trochu vylekalo. Ale je mi trapné se ptát své obvodní lékařky, jsem u ní krátce a nic mi vlastně není. Takto anonymně se ptát mi to tolik nevadí. Mám se nějak znepokojovat nebo se snažit zapomenout ? Asi po 20 minutách jsem si měřila tlak, zda to přece jen nebyla závrať (i když jsem neměla mžitky ani černo a hlava se mi netočila), ale měla jsem 140/64.) Děkuji Vám za odpověď. Ludmila

Odpověď odborníka:

Dobrý den, asi bude dobré vyhledat lékaře a vyloučit přechodnou poruchu mozkového prokrvení, tedy takovou přechodnou mozkovou příhodu. Především asi vhodné doplnit UZ vyšetření přívodných tepen mozkových, přece jen už máte trochu rizikovější věk. M. Hlavačková

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: