Neúplné protržení panenské blány

Dobrý den. Myslím že mám neúplně protrhlou hymen, vím že úplně zmizí až po porodu, ale mám díky tomu problémy při sexu. (sexuálně žiji 2 roky) Sex je pro mě bolestivý. Dá se to vydržet, ale stejně bych byla raději, kdyby šly zbytky panenské blány nějak šetrně odstranit. Našla jsem již nějaké odkazy na plastickou chirurgii, ale to se mi zdá příliš složité a drahé. Můj dotaz tedy je jestli jsou nějaké šetrnější a rychlejší způsoby jak zbytky hymen odstranit či se zbavit bolesti (lubrikační gel nepomáhá). Předem děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý večer, předně bych Vám doporučovala navštívit gynekologii a nechat se vyšetřit, zda je opravdu problém v nedostatečně uvolněném vchodu do pochvy. Obtíže by mohla způsobovat třeba i přepážka v pochvě nebo jiné vrozené abnormality. Hymen je většinou dobře prostupný a sliznice velmi elastická, lékař jistě zjistí, kde je skutečný problém a poradí Vám nejlepší řešení. Ten může být třeba jen v nedostatečné lubrikaci pochvy.

MUDr. Renata Kavanová
MUDr. Renata Kavanová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: soukromá praxe My.Gyn, s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: