Neúplně uzavřená fontanela. syn 20 měsíců, vigantol

Dobrý den, mám dvaceti měsíčního syna, nemá ještě plně zarostlou fontanelu na hlavě, asi velikosti dvojkoruny. Užívá vigantol. Chci se zeptat, zda to může mít vliv na jeho vývoj, zda by neměl být nějak vyšetřen, či by neměl užívat ještě jiné léky-vitaminy? Děkuji moc za odpověď. H.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Hano. Fontanela se uzavírá obvykle v 18 měsících věku dítěte, takže otevřená fontanela ve dvacátem není ničím neobvyklým. Vigantol obsahuje vitamín D a je důležitý pro správný kostěný vývoj Vašeho dítěte. Pokud jej užívá ve správné dávce, není nutné tento vitamín jinak substituovat. Při přetrvávání pochybností doporučuji kontaktovat Vaši praktickou dětskou lékařku.

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Multidisciplinární přístup po operaci zlomeniny kyčle snižuje riziko dalších pádů
Angína
Články: Angína
Angína je akutní zánět...
Chřipka a kojení
Články: Chřipka a kojení
Pomalu nastává období, kdy...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Logopedické vyšetření
Články: Logopedické vyšetření
Logopedické vyšetření je...
Jak vám tluče srdce?
Články: Jak vám tluče srdce?
Rychlost tepu, někdy...
Zlomenina krčku mívá fatální následky. Proč ale tak často?
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x