Neurčitá bolest

Vážený pane doktore. Jsem dosti vytížená. Před časem jsem na chvilku ztratila vědomí. U lékaře mi udělali CT a vše bylo v pořádku. Po pádu mne trochu bolelo za krkem. Je to asi 2 měsíce a já se v noci budím,bolí mne za uchem celá levá půlka hlavy.Pokud se přiblížím rukou nebo čímkoli k uchu cítím zvláštní nepříjemné rezonance ( jako když projdete kolem rádia a rušíte tím signál)Mám pocit natažení trapézového svalu a točí se mi hlava pokud udělám prudší pohyb. Byla jsem u neurologa a EEG je v pořádku.Dostala jsem léky.Prý jsem přetížená.Léky mi bolest hlavy přez den utlumí,ale k ránu se opět vzbudím kolem 3 hodiny a opět mám bolesti.Pak si vezmu lék a přes den je to celkem dobré.Jen zvláštní rezonance v uchu a tupá bolest hlavy je stále cítit.Měla jsem i výpadky soustředění a zapomínala jsem.Stále jsem něco hledala.Chodím ještě do školy a maličko se soustředění po lécích upravilo ,ale protože mne bolí i v krku- levá uzlina a někdy mi to jde až k oku,bolí mne za očima a často se mi stává že začnu silně slzet,nenechává mne to klidnou. Nedavno jsem četla, že by tyto příznaky mohla způsobovat také páteř. Mám sedavé zaměstnání a u učení také často sedím.Od malinka jsem měla bederní páteř,později krční,ale cvičením a pohybem jsem se vždy udržovala celkem v pořádku,takže k lékařům moc nechodím.Poradíte co s tím?Mám zvláštní pocit, že jím prášky na promiňte to slovo na hlavu ,ale spíš mám zablokovanou páteř.Děkuji předem za Váš názor.

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Odpověď na vaši otázku není jednoduchá. Vy se totiž snažíte zjednodušovat (což je lidská přirozenost) poměrně složitou záležitost. Vlastně ta prvotní příčina je v první větě: "Jsem dosti vytížená." Já potom ze zkušenosti předpokládám, že vaše vytížení (přetížení) není dostatečně kompenzováno potřebnou komplexní výživou - dlouhodobě. No a od toho se vše odvíjí. Navíc nemám dostatek informací, kupř. vaši váhu a výšku. Vaše vyšetření jsou úzce specializovaná a v podstatě se zaměřují pouze na epilepsii či nádor. Je potřeba udělat 3 věci: 1/ ubrat ve vytížení, ale dosti ubrat, hned. 2/ zaměřit se na životosprávu, 3/ vyhledat rehabilitačního lékaře a rehabilitovat (vtom je také relax, bazén, wellness pobyt, apod). Dr.Holečko holeckoj@seznam.cz

MUDr. Jiří Holečko
MUDr. Jiří Holečko

Specializace: Celostní medicína

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: