Neuroborelioza

Dobrý den, před 8 lety jsem měla boreliozu. Klouby, svaly a krční páteř mne od té doby zlobí pořád. Přidala se i záměna slov, zapomnětlivost, psychické potíže, potíže s koncetrací, otoky malíčků u nohou, dvojité vidění.... Přece jen je to už dlouhá doba, za tu dobu mi bylo 2x udělán test elisa, který nic neprokázal. Slyšela jsem, že po určité době už tento test v krvi nic neprokáže. Tak se ptám, zda je to pravda. Chtěli mi tentkrát dělat i lumbální punkci, ale tu jsem tenkrát odmítla ze strachu. Teď toho lituji. Chci zjistit, co mi je A je účinější test westrern blot? Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud je podezření na neuroboleliozu, je indikované vyšetření mozkomíšního moku na boreliovou infekci, dále i MR mozku na vyloučení zánětlivých ložisek, jinak nelze léčit

MUDr. Eliška Klímová
MUDr. Eliška Klímová

Specializace: Neurologie
Pracoviště: Neurologie-EMG s.r.o.

 
Líbí se vám odpověď?
-5 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Rakovina hrozí téměř každému, která je nejhorší?
Články: Rakovina hrozí téměř každému, která je nejhorší?
Jenom v Evropě se každý rok...
Diabetická neuropatie
Články: Diabetická neuropatie
Cukrovkou trpí v České...
Kolorektální karcinom
Články: Kolorektální karcinom
Kolorektální karcinom je...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Naposledy čtené: