Neurodermitis a bulky

Vazeny pane doktore, mam na Vas dotaz ohledne me dcerky. Dcerce je 2,5 roku a byla ji stanovena diagnoza Neurodermitis, i kdyz vyrazku mela pouze jednou. Kazdy vecer ji svedi strasne hlava respektive za spise zatylek na kterem ma i male bulky i za usima. Lekar mi rekl, ze je to u neurodermitis normalni, protoze dcera si tu kuzi skrabe. Nema zadnou vyrazku a ani poranenou kuzi. Cely den je v klidu a pouze vecer je neklidna a stale se drbe a neciti se sva. Trpi catso prujmy. Krev ji byla nabrana, ale zadna infekce nebyla zjistena. Muzete mi poradit co mam delat a kam se mam obratit. Dcerky je mi strasne lito, jak trpi. Predem mockrat dekuji za odpoved.

Odpověď odborníka:

Může jít o projevy atopie, nevím, zda jste dostali nějaké léčebné krémy, ale i v případě, že není viditelná vyrážka je třeba kůži něčím ošetřovat. Můžete zvolit nějakou volně prodejnou kosmetiku , ale lepší by byl protizánětlivý krém od kožního lékaře. průjmy mohou souviset, doporučuji užívání laktobacilů. ( Také je třeba stoprocentně vyloučit vši).

MUDr. Eva Dogoši
MUDr. Eva Dogoši

Specializace: Dermatovenerologie
Pracoviště: Soukromá kožní ambulance

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: