Neurogenii tetanie a panicka porucha

Dobrý den,pripadam si jak blbec uz ale nevim co se to semnou deje uz sem vam tu parkrat psala,chci se jenom zeptat zda me potize mohou souviset s psychikou,moje ptize mam od unora mela sem zavrate,pak silne tlaky a bolesti v hlave,pote sem byla v nemocnici kde mi delali vyjmenuju vsechna sva vysetreni ,ct mozku,mr mozku,eeg,ekg,...pote jsem mela chvili klid pak zacli znova pochybnosti protoze me potize neprestaly,nasledoval panicky zachvat kdy sem nemohla skoro dychat tak sem skoncila opet v nemocnici kde mi doktor na internim rekl ze mam neurogenni tetanii,nejak sem se stim smirila mam o tom prectene hodne a ze ty problemy moje souvisi s tim,jenze zanedlouho se moje problemy prenesly z hlavy do krku zacla sem tam mit jakoby knedlik malo mista a spatne sem polykala,byla sem proto na ORL,kde mi bylo receno po crp testu ktery sem mela nizky ze muzu byt v klidu,krk tedy presel,dychani vsak mam stale blbe tak sem byla i na plicnim z rentgenu zjistili ze mam plice v poradku,ted mam problemy se zaludkem a znovu s tim polykanim mam pocit jakoby mi to uvizlo nekde v jicnu asi je to blbost,mam bolesti i tlaky v zaludku,takze mam zase strach z toho jestli tam neco nemam v te oblasti,fakt si pripadam jak blbec u doktoru,jdu jeste na polykaci RTG,uz z toho sedivim,mam pocit jakoby se mi me problemy presunuvaly stale niz,lecim se na psychjatrii,myslite ze si takove problemy muzu vsugerovat?nebo ze souvisi s tou tetanii?uklidnuju se tim ze kdyby nekdo neco vazneho mela tak by to prece uz z te rady vysetreni nekde v hodnotach krevni testu bylo znat?jenze stale mam pochybnosti,taky si rikam ze sem moc mlada na rakovinu a taky v rodine sme nikdy zadnou nemeli,navic nekourim a nepiju,dekuji za radu.

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Rozhodně není zapotřebí se stydět a ponižovat.Obtíže si nesugerujete,jistě jimi velmi trpíte.Poťouchlost neurotických poruch je právě v přesouvání příznaků,a osudové je znejistění a stálé napětí-očekávání toho "co zase přijde",chvíle klidu po absolvování vyšetření,a zase pochybnosti..toto peklo zná nemálo lidiček,který trpí podobnou poruchou,jako Vy.Pokuste se najít psychoterapeuta-může jím být praktický lékař,psychiatr..Odevzdejte mu své stonání-je to jen na čas,pak se zase vrátíte k odpovědnosti a samostatnosti dospělé bytosti..-a po tu dobu důvěřujte,že nemusíte přemýšlet sama o svém zdraví a za lékaře řešit další potřebné k "neopomenutí "nových nemocí..Nejdůležitější je pro Vás nyní uzdravení Vašeho vnitřního zranění-tělo se mnohdy vyléčí snáze,než duše..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+13 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: