Neurolog

Je mi 44 mám bolesti rukou páteře a kyčlí nalez je. rtg šikmé napřímení lordozy blok C5/6 I.dx.drobné protruze C45a TH1/2 rtg LSusek a kyčlí incip.coxartroza I.sin trvalé bolesti bolí HKK DKK kyčle. Prosím o podrobnější vyložení jelikož neuroložka mi řekla že mě vlastně nic neni a leky na bolesti že mě psát nebude.Chodila jsem na rehabilitace infuze a opstřiky a nic mě nepomohlo akorát mě poslala z bolestmi rukou na regmatologii.Tam jdu až za měsíc.Předem moc děkuji paní Anna přemyšlím o změně neurologa.

Odpověď odborníka:

Dobrý den Anno! Jak jsem uváděla již v minulé odpovědi, na vaší páteři jsou patrné degenerativní změny (konkrétně se jedná o přílišné napřímení krční páteře a drobné výhřezy meziobratlových plotének mezi 4. a 5. krčním obratlem a 1. a 2. hrudním obratlem). Na levé kyčli je vidět počínající artróza. Vzhledem k tomu, že nález na páteři není možné řešit operativně, je možné bolesti tlumit pomocí léků, ale užívání léků by mělo být doplněno pravidelným cvičením. Je třeba abyste cvičila i každodenně sama. Může se stát, že to bude trvat delší dobu, než se dostaví výsledky. Pravidelným cvičením také předcházíte zhoršování vašich bolestí s věkem. Vyšetření na revmatologii je určitě možné doplnit a vyloučit tak případnou souvislost vašich potíží s revmatologickým onemocněním. Pokud jde o artrózu kyčelního kloubu, jedná se o změny teprve počínající. V této fázi je nesmírně důležitý pravidelný pohyb, který nezatěžuje klouby, například plavání, jízda na kole. Důležité je i omezení nošení a zvedání těžkých břemen, s tím souvisí i snížení hmotnosti (pokud samozřejmě trpíte nadváhou). Doporučovala bych vám i vyzkoušet některý z volně prodejných preparátů tzv. "kloubní výživy", na trhu je jich celá řada, o vhodném přípravku pro vás se poraďte s vaším lékařem. Na změnu neurologa máte samozřejmě právo. Hezký den.

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: