Neurologie

Dobrý den, je mi 20. Co si pamatuji trpím bolestmi hlavy, ale nikdy nejsou nesnesitelné a vždy stačí "se z toho vyspat". Ale už dvakrát v posledním měsíci se mi stala neobvyklá příhoda a chtěla bych se tedy zeptat, zda si myslíte, že bych měla navštívit lékaře. Začalo to tím, že jsem přestala vidět část zorného pole (na obě oči jakoby uprostřed). Po zhruba hodině toto přešlo, ale dostavila se neschopnost poznat písmenka, když jsem se snažila něco říct, vycházela slova, která byla sice zvukově podobná, těm, která jsem chtěla říct, ale významově jiná. Snažila jsem se přeříkávat notoricky známou básničku, ale nemohla jsem si vzpomenout. Pak se dostavilo něco jako brnění pravé půlky jazyka a pravé paže. Pravou ruku jsem nebyla schopna ovládat. Do pár hodin bylo vše normální, jen jsem byla velmi vyčerpaná.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, s Vaším problémem by bylo vhodné vyhledat lékaře, raději bez většího otálení. Byly-li po této příhodě bolesti hlavy, mohlo se jednat o migrénu s aurou. Ale je třeba vyloučit i jiné příčiny, zejména ložiskové postižení mozku. M. Hlavačková

MUDr. Magdaléna Hlavačková
MUDr. Magdaléna Hlavačková

Specializace: Neurologie
Pracoviště: neurologická ambulance Uherský Brod

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: