Neuróza?

Dobrý den. V posledních týdnech se cítím čím dál víc nešťastná, nic mne nebaví, nechce se mi dělat, práce mne unavuje, celkově se cítím fyzicky a psychicky vyčerpaná, často se mi chce plakat a v poslední době pozoruji poruchy paměti( z vyčerpání?). Myslím si, že v osobním životě problémy nemám, že si je naopak teď tím mým stavem akorát tak začínám vyvolávat. Dále se bojím chodit do neznáma, kamkoliv ven, bojím se toho, že by mi mohl někdo ublížit. Takže rychle spěchám do auta, jakmile se v něm zamknu, cítím se lépe. Je to něco jak můj trezor, i malé vzdálenosti jezdím autem. Jakmile jsem delší dobu na veřejnosti, např. stojím v řadě u pokladny, sedíme někde v restauraci, v kině, mám pocit, že se na mne všichni dívají a začíná se mi dělat mdlo, potím se, buší mi srdce, žaludek se mi křečovitě stáhne a je mi zle. Udělá se mi lépe až v bezpečí domova. Trápí mne to, cítím se za to trapně a je mi trapné o tom s kýmkoliv mluvit. Podle testu, co jsem si vypracovala na internetu mi vyšla agorafobie a sociální fobie. Koupila jsem si Novo- Passit, ten mi první 3 týdny trošku pomohl, necítila jsem se tak úzkostně, ale teď už mi to nějak nepomáhá. Na koho se mám obrátit, aby mi pomohl? Potřebuji doporučení k psychiatrovi? Budou pro mne vhodné nějaké léky? Ty úzkostné pocity už mám cca 6let, ten smutek, únavu, která se čím dál víc stupňuje mám asi půl roku, pravděpodobně to odstartovala sebevražda tchána, která mne zasáhla. Cítím se jako hypochondr, když si představím, že mám jít za lékařem, ale opravdu se tím vším trápím. Prosím o radu, o co by se mohlo jednat. Děkuji.

Odpověď odborníka:

Dobrý den.Nesmírně si vážím Vaší důvěry.Myslím,že prožíváte těžké období a rozhodně není zapotřebí váhat s návštěvou lékaře.Váš stav je léčitelný a velmi dobře stabilizovatelný!!!Můžete bez jakéhokoliv doporučení vyhledat psychiatra,nebo se poradit se svým registrujícím praktikem/i ten Vám je schopen době poradit a předepsat odpovídající léky./Pravděpodobně bude nejvhodnější kombinovat užívání léků s psychoterapií.Vydržte a věřte,že stojí zato se léčbě věnovat-příznaků se zbavíte,ale čím déle Vás budou provázet,tím se pravděpodobně prodlouží i nezbytná doba léčení..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+7 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x