Neustálá bolest kolene

Dobrý den, jsem po rekonstrukci předního zkříženého vazu (14.2.2013). Koleno se hojilo dobře bez obtíží už jsem doufala ,že bych mohla být zdravá ale v srpnu 2013 mě náhle v něm píchlo při chůzi a nemohla jsem celý den chodit. Od té doby mám pocit ,že v koleni mám nějaké malé kousky co mi tam překážejí. Cítím je hlavně když koleno pokrčím tak je tam slyším a cítím. Koleno mám každý večer oteklé v horní části nemůžu a nemůžu dělat to co bych chtěla. Pan doktor mě objednal na MR 27.12.2013 a dnes jsem si byla pro výsledky. S panem doktorem jsem ani nemluvila ,protože měl opět plnou čekárnu lidí a jenom co jsem se dozvěděla bylo od sestry ,že stím nic nemám a dala mi papír s výsledkem, který zní takto: St.p. rekonstrukci předního zkříženého vazu (14.2.2013), signál štěpu však značně prosáklý, byť jeho průběh dosud diferencovatelný - MR obraz svědčí pro jeho významné poškození. Zadní zkřížený vaz dorsálně angulován. Zřetelné je prosáknutí měkkých struktur při dorsálním okraji interkondylické eminence. Kolaterální vazy bez traumatu. Menisky jen s vnitřními degeneracemi. Minimální zmnožení tekutiny v kolen.kloubu. Femoropatel.skloubení bez patologie. Závěr:St.p.rekonstrukci LCA, MR obraz svědčí pro významné rozvláknění štěpu. Chci se prosím zeptat ,jestli sestřičky zpráva ,že mi nic není je pravdivá. A co by jste mi doporučil ,když mě to pořád takhle bolí a je to čím dál tím horší. Děkuji

Odpověď odborníka:

Není snadné jdnoznačně odpovědět. Jednalo se zřejmě o závažnějí poranění kolena, kde byla poraněna i kloubní chrupavka. Nález magnetické rezonance popisuje rozvláknění štěpu. K tomuto nálezu se bude muset vyjádřit operatér. Zvláště nakolik tento stav ovlivňuje případné současné potíže. Domnívám se, že léčbou na rehabilitaci, nepřetěžováním kolena, ale posilování svalového aparátu stehna by bylo lze dosáhnout zlepšení. Pokud, ale potíže budou přetrvávat bude zřejmě na místě nová revize artroskopií. s úpravou štěpu a úpravou případnách změn v koleně, které mohou existovat. Artroskopii není na místě ale uspěchat a určitě je správné se plně poradit s operatérem, který nitro kolene při artroskopii revidoval.

MUDr. Milan Navrátil
MUDr. Milan Navrátil

Specializace: Chirurgie a traumatologie
Pracoviště: Úrazová nemocnice v Brně

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Jak správně ošetřit puchýř
Články: Jak správně ošetřit puchýř
Odřely vám nohy nové boty...
Pět kroků pro správnou aplikaci očních kapek
Články: Pět kroků pro správnou aplikaci očních kapek
Zkušenosti lékařů i jejich...
Nesvědčí vám prudké vstávání? Zaměřte se na srdce
Články: Nesvědčí vám prudké vstávání? Zaměřte se na srdce
Kolísavý krevní tlak, který...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Zčervenání kůže po alkoholu nemusí znamenat alergickou reakci
Bolestivý sexuální styk u ženy? Odpovědí je lubrikant
Články: Bolestivý sexuální styk u ženy? Odpovědí je lubrikant
Stále častěji se v naší...
Alergie na jahody a jiné ovoce
Články: Alergie na jahody a jiné ovoce
Ovoce z čeledi růžovitých...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: