Neustálá bolest v krku a puchýřky v krku

Dobrý den, již od Vánoc mě bolí v krku ( bez 2-3 denních přestávek pořád), několikrát jsem byl na ORL, poprvé jsem měl výsledky CRP 12, dostal jsem atb. Augmentin, byl proveden výter z krku, ale ten byl v pořádku. Po atb. byl asi 3 dny pokoj, a pak se bolest vrátila, pod levou mandli, opět jsem zašel na ORL, ale jak koukala,tak v krku nic neviděla, opět jsem užíval jsou léčbu kloktáním... po týdnu to přešlo, ale opět znovu, Byl jsem zas na ORL, vzali mi krév, ale všechno bylo v naprostém pořádku, byl jsem i na ultrazvuku krku, ale taky v pořádku, i dochtorka tam nic neviděla... Jen stále mě tam bolí, a nevím co víc s tím dělat už :( na tej starně kde mě to bolí, mám dokonce i taký puchýřek, nevím zda to má něco společného nebo ne... ale toho si musela všimnout i na ORL :( Budu rád za každou odpověď, Igor

Odpověď odborníka:

Dobrý den-vážím si Vaší důvěry-bohužel,rozhodně nemohu být moudřejší než lékaři,kteří s Vámi byli v přímém kontaktu!!Tak jen poznámka-bolest je sice jedním z doprovodných příznaků zánětu,ale kromě toho se vyskytuje i u nezánětlivých stavů.Sliznice v oblasti hltanu je velmi citlivá,je dobře prokrvená a bohatě zásobena nervovými strukturami.Záněty nejsou vždy jen infekčního původu/ a už vůbec ne jenom bakteriálního../-nízké CRP a negativita bakteriologie tedy pouze zpochybňuje angínu streptokokovou/příp. vyvolanou jinýámi bakteriemi/. Tolik tedy jen pár poznámek,nápadů.Nemyslím,že by Vás Vaši lékaři "opustili",jistě jsou připraveni s Vámi dále pracovat na diagnosticko-léčebném procesu.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: