Neustálá obava z nemoci

Dobrý den, trápí mne delší dobu několik drobných zdravotních problémů... stále přemýšlím o tom, zda nemohou být projevem nějaké nemoci. Před téměř pěti lety v období velké stresové zátěže mi vypadaly vlasy v části hlavy, malé plošky, došlo k zanícení pokožky, loupání kůže, svědění. Vše se zaléčilo. Poté jsem několik let měla klid. Před dvěma lety jsem řešila opakovaně problém s preumokokovou infekcí v krku, neustálý pocit cizího tělesa v krku... prošla jsem řadou vyšetření, RTG krční páteře, RTG plic, srdce, krevní vyšetření, gastroenterologie, projevila se pouze drobná žaludeční kýla, jinak vše bez nálezu, včetně vyšetření ORL. Po téměř dalším roce po opětovném období velkého stresu opět došlo k zanícení původních míst v hlavě, opět padání vlasů... vše souvisí také s hormonálními změnami - mám tři děti, během posledních zmiňovaných čtyř let jsem byla dvakrát těhotná, těhotenství v pořádku, porody byly oba dva ukončeny sekcí, ten poslední akutní sekcí po dlouhém a namáhavém porodu. Hojení po operacích taktéž v pořádku. Od posledního porodu však bohužel opět řeším drobné zdravotní problémy... opět vypadaly vlasy, opět se zanítilo původní místo na hlavě, v malé pánvi mi po porodu zůstala velká kupa varixů, zaléhá mi ucho, neustále a stále dokola, pouze jedno - levé. V levém oku mám drobné puchýřky, prý je to normální... opět jsem prošla řadou vyšetření... ORL - kontrola bez nálezu, sono krku - bez nálezu, oční lékař - kontrola bez nálezu, sono břicha - pouze drobné polypy na žlučníku, jinak bez nálezu, sono prsou a axil - bez nálezu. Poslední možností podle mého laického úsudku byla návštěva ortopeda, ten diagnostikoval blokaci krční i hrudní páteře a žeber, teprve mne čekají rehabilitace a masáže. Bojím se, abych něco nezanedbala, mám tři děti. Připadám si velmi často jako blázen, který sleduje reakce svého těla a s hrůzou očekává, odkud co přijde... Mám obavu, zda tyhle drobné příznaky nemohou signalizovat nějakou závažnou chorobu. Alopetická místa na hlavě jsou teď opět zaléčena, klidná, v podstaě mne nic nebolí, pouze z toho ortopedického pohledu cítím problém, záda bolí, levá ruka mne bolí... jsem si vědoma jednostranné zátěže těla při péči o malé děti, přisuzuji to tomu... Myslíte, že bych měla vyhledat ještě nějakého specialistu a nechat provést nějaká vyšetření? Nebo se skutečně mám obrátit na dobrého psychiatra či psychologa? Jsou vůbec možná nějaká antidepresiva v období kojení? Předem děkuji a velmi se omlouvám za svůj, již několikátý a zřejmě zdlouhavý a možná i zbytečný problém... Přeji krásný den.

Odpověď odborníka:

Domnívám se, že všechny obtíže, které popisujete, jsou poměrně časté i v ostatní populaci a vy jim věnujete nadměrnou pozornost. Vzhledem k tomu, že máte malé děti a pečujete o domácnost, je jasné, že jste velmi fyzicky i psychicky vytížena, a pak není divu, že se určité zdravotní obtíže vyskytnou.Problémy s vlasy, pocity cizího tělesa či vertebrogenní obtíže, to vše velmi úzce souvisí s psychikou. Takže na prvním místě bych skutečně doporučovala navštívit psychologa či psychiatra.

Poradna uLékaře.cz

Poraďte se s lékařem ohledně kýly

Rychlá odpověď

již do 6 hodin

Za pár kaček

již od 29 Kč

A bez čekání

žádné čekárny a nemocnice

Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: