Neustálá únava

Dobrý den, už dlouhou dobu mě trápí pocit slabosti a neustálá únava jsem schopna spát několik hodin a i přesto jsem během dne unavená (Takhle unavená jsemnebývala). Byla jsem na vyšetřeních, kde mi zjistili latentní tetánii + hypotenze, na štítnou žlázu beru Euthyrox 50 (čtvrt tablety). Jestli to může být pouze z othoto. Předem děkuji za radu

Odpověď odborníka:

Dobrý den, snížená funkce štítné žlázy (na kterou berete Euthyrox), plus nedostatek vitamínu D a vápníku (což většinou způsobuje latentní tetánii) mohou způsobit nadměrnou únavu. Nicméně po úpravě těchto poruch byste se měla cítit lépe. Pokud k tomu nedojde, z hormonálního hlediska bych ještě vyšetřila hladinu kortizolu, jestli netrpíte nedostatečnou funkcí nadledvin. Držím palce.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
+6 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Boj s psoriatickou artritidou nekončí u kortikoidů
Články: Boj s psoriatickou artritidou nekončí u kortikoidů
Lupénkou neboli psoriázou...
Jak správně ošetřit puchýř
Články: Jak správně ošetřit puchýř
Odřely vám nohy nové boty...
Dostanu infarkt nebo mrtvici? Zeptejte se kalciového skóre
Články: Dostanu infarkt nebo mrtvici? Zeptejte se kalciového skóre
Onemocnění srdce a cév je...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Rakovina konečníku a tračníku (kolorektální karcinom)
Články: Rakovina konečníku a tračníku (kolorektální karcinom)
Kolorektální karcinom je v...
Lumbální punkce
Články: Lumbální punkce
Lumbální punkce, slangově...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: