Neustálá únava, potíže s pamětí atd

Dobrý den obracím se na vás s dotazem jelikož už fakt nevím kam se obrátit.... Začalo to před zhruba třemi měsíci byla sobota a vzpomínám si že jsem neměl moc chuť k jídlu a bylo mi trošku divně. V neděli to bylo v pořádku avšak v pondělí to začalo ten den odpoledne jsem začal být hrozně moc unavený prakticky jsem celé následující dva týdny od té doby prospal až na školu kde jsem se držel jinak i po cestě ze školy a do školy jsem ve vlaku jsem vždy usnul jídlo se mi zdálo jakoby nemělo žádnou chuť a stejně jsem vůbec neměl hlad tak jsem se vždy aspoň přinutil abych něco málo snědl. Jinak jsem měl taky občas pocity horečky bez horečky prostě jako když na mě něco leze ale přitom jsem "v pořádku" což se mi přihodí občas i teď. Často jsem se taky v noci probouzel úplně spocený a vyčerpaný, ráno zcela bez energie sotva jsem se převléknul a vydal se na cestu do školy.Zhruba po těch dvou týdnech jsem se rozhodl navštívit praktickou doktorku s tím že se mi asi vrátil ten jakýsi streptokok v krku. Nedávno jsem totiž v tu dobu předtím měl podobné spíše takřka stejné potíže avšak doktorka mi předepsala antibiotika a druhý den mi bylo z ničeho nic úplně dobře. Šel jsem k ní tedy zcela jistý že se mi to vrátilo protože jsem antibiotika špatně bral. Doktorka mi však zdělila že je to nesmysl. Podstoupil jsem tedy testy na štítnou žlázu, EB virus atd prostě nejspíš vše co obsahuje ten základní krevní test vše bylo v pořádku. Doktorka mě tedy nakonec poslala k psychologovi který mi je úplně na nic a sdělil mi že jsem úplně zdravý. Momentálně každý den vstávám naprosto unavený úplně bez energie což přetrvává celý den ale ráno je to nejhorší,nic mě nebaví, mám stále tak trochu potíže s pamětí ale už ne tolik jako když to začalo i tak mi je ale dost nepříjemné že večer si jen matně vzpomínám co se stalo ráno, nebo když jsem někde venku(někam se přinutím jít )někoho potkám tak mi to za 10 minut připadá jako kdyby se to stalo tak před 4 hodimama, hučí mi v uších hlavně večer a ráno to jde dobře slyšet(prostě v úplném tichu), vidím vše zrnitě což se nejvíce projevuje když je tma nebo šero. Někdy (každý den) si říkám že takový život ani nemá smysl vše bylo v pořádku užíval jsem si život, měl jsem tolik plánů atd. Vůbec jsem nečekal že mě někdy potká něco takového. Může to být vůbec způsobeno psychikou?

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Andreji, kdyby mi nějaký člověk s popsanými potížemi potvrdil také to, že měl v minulosti co do činění s větší dávkou alkoholu či s měkkými drogami (byť jednorázově), pak bychom už nemuseli dále pátrat. Tyto problémy totiž bývají přímým důsledkem takovýchto zkušeností, a to zejména pokud stav udeřil náhle a bez předchozího postupného zhoršování. Jinou příčinou zde někdy bývá nějaký silnější emocionální otřes, případně stav bezvědomí či narkóza. Pakliže nic z toho není Váš případ, bude potřeba absolvovat další odborná vyšetření. Samotnou psychikou to podle mého názoru způsobeno není. Ať tak či tak, pro zlepšení Vám mohu doporučit alternativní celostní léčbu zvanou autopatie. Je to nenáročná technika, ke které by Vám více pověděl a postup navrhl některý z autopatických poradců ve Vašem okolí (jejich seznam najdete na stránkách o autopatii). Přeji Vám hodně úspěchů na cestě k celkovému zdraví.

Mgr. Lada Skulilová
Mgr. Lada Skulilová

Specializace: Psychologie
Pracoviště: Soukromá psychoterapeutická poradna Lipník nad Bečvou

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: