Neustále bolest dání

Dobrý den,chtěla bych se zeptat.Byl mi zaplombován poslední zub vpravo dole.Jelikož byl maličký kaz ze strany,mudr.odstranil kousek dásně a zub jakoby nastavil(zaplomboval)bílou plombou(vypadá jako zub),ale stále se mi v místě,kde přilehá vnitřní strana tváře k zubu tvoří jakoby otlak na tváři ze vnitř,který hodně bolí(vypadá to jako odřené).Mažu Mundisal gelem.MYslíte,že může vadit ta nová plomba.Jiný problém nemám.Vždy se to zahojí,ale do týdne udělá znova.Před ošetřním jsem tento problém neměla.Děkuji za odpověď.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, může jít o tzv. přikusování tváře (v případě, že by nová výplň byla větší, než byl původní zub), event. alergickou reakci na fotokompozitní pryskyřici (z ní je pravděpodobně zhotovena vaše výplň), každopádně navštivte vašeho ošetřujícího lékaře, aby vás vyšetřil. S pozdravem Martin Lamm

MUDr. Martin Lamm
MUDr. Martin Lamm

Specializace: Zubní lékařství
Pracoviště: Soukromá zubní ordinace Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
 
Naposledy čtené: