Neustálé nucení na močení

Dobrý den, již měsíc mě trápí časté nucení na močení. Toto močení je bez bolesti a hodně vydatné. Užívala jsem na to troje ATB (Oflovaxin, Nitrofurantoin a Summamed). ATB jsem také brala pro přítomnost Echerichia coli, kterou mám v moči stále. Denně vypiji tak 2 litry tekutin, takže vůbec netuším co už bych měla dělat. Na urologii se mi jít nechce, protože mám panickou hrůzu z cystoskopie, na které byla moje kamarádka a říkala, že měla po cystoskopii velké bolesti při močení. Když jsem se dívala na internet, také tam spousta uživatelů psala, že by na cystoskopii už nikdy nešla. Prosím Vás poraďte co mám dělat. Děkuji za odpověď

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Vaše problémy nepatří u žen k vzácným, proto jsou Vaše obavy jistě blízké pacientům i lékařům- E.coli patří k nejčastějším původcům močových infekcí, rozhodující pro posouzení stavu je mikrobiologické vyšetření /zde je hodnocena kvalita- tedy přítomnost či nepřítomnost bakterií, ale také kvantita- ta právě rozhoduje o nutnosti léčby/. Rozhodnout o dalším postupu Vám jistě pomůže Váš registrující praktický lékař, který Vás zná- dokáže se zamyslet nad příčinami Vašich opakovaných obtíží. Jistě by Vás měl vyšetřit také gynekolog. Urologické vyšetření není nutně spojené s cystoskopií, a pokud se pro ni lékař rozhodne, dokáže výkon "krýt" vhodnou kombinací léků proti bolesti.

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Nové téma | zodpovězené dotazy
cystoskopie | Od: Věra 18 | 26.6.2016 23:41
Byla jsem na cystoskopii
močového měchýře a vůbec to
nebolelo,vše bylo v
pořádku,žádný nález,ale noční
časté močení mám stále.Také
mám dojem,že je to spojeno co
jím ten den,nebo večeřím.Je to
možné,že to má vliv?Teď je
období jahod a já se mohu v
noci uběhat.Také po maso
chodím často trochu to boí.
reagovat
re:cystoskopie | Od: uLékaře | 27.6.2016 09:55
Dobrý den,
děkujeme za dotaz. Aby Vám lékař
mohl odpovědět, poprosím Vás, abyste dotaz
zkopírovala a vložila přímo do poradny na těchto
stránkách:http://www.ulekare.cz/poradna.
V poradně se Vám bude lékař věnovat.

Děkujeme a doufáme, že vše bude v pořádku.
reagovat
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x