Neustálé příznaky chřipky

Dobrý den, předem bych Vám chtěl poděkovat za čas, který mi věnujete a za možnost konzultovat zde můj problém. V říjnu 2011 jsem začal mít zdravotní problémy s příznaky chřipky. Bolest hlavy, únava, bolesti kloubů, rýma, kašel, menší horečky... a tak jsem to tři týdny zkoušel zahnat běžně dostupnými léky (coldrex, paralen...). Na počátku listopadu jsem dostal horečku 39 a tak jsem šel k praktickému lékaři. Bez výtěru a jakéhokoliv vyšetření mi diagnostikoval přechozenou Angínu. Dostal jsem antibiotika Penbene, které nezabrali. Dále jsem byl poslán na krční na vyšetření, kde diagnozu potvrdili opět bez výtěru a dostal jsem druhé antibiotika. Opět nepomohly a jediné co ustoupilo, byla bolest v krku. Od té doby přetrvává občasná bolest hlavy, nepřetržitá únava a při sebemenší námaze (odnesení nákupu, vytření chodby..) se mi vrací příznaky chřipky s horečkou kolem 38, která do druhého dne vždy přejde. Ale objeví se vždy po námaze. Praktická lékařka po jednich obyčejných krevních testech, které dopadly prý dobře, mi převedla s tímto problémem na psychiatrii, kde jsem nyní už přes dva měsíce v léčení, které vůbec nezabírá. Denně beru troje prášky (ráno APO-ESCITALOPRAM 10MG - 1,5 TABLETY, kolem 17 hodin beru DOGMATIL 50MG - 1 TABLETU a večer TRITTICO AC 75 - 1 TABLETU. V případě bolestí hlavy, která se většinou objeví z rozčilení (už mi to asi leze na mozek) beru jednu tabletu NEUROLO 0,25. Po dvou měsících braní tohoto všeho a neustálého tvrzení psychiatričce, že se psychicky necítím hůře než třeba před půl rokem, kdy jsem ještě nemocný nebyl, mi poslala na vyšetření do nemocnice. Tam jsem skládal nějaké kostičky, obrázky ... a vyšetřující lékař usoudil, že můj problém zřejmě není psychický. Tedy psychiatrička na to reagovala tím, že mne zřejmě už uschopní. S tím nesouhlasím, protože mé obtíže neustále přetrvávají. Stále se snažím "přemluvit" mou praktickou lékařku, aby mi udělala nějaké celkové vyšetření (na které mám prý nárok) nebo poslala s doporučením na vyšetření krve na infekční. Ale marně. Můžete mi prosím poradit, kam bych měl zajít nebo jaké vyšetření podstoupit? Děkuji

Odpověď odborníka:

Dobrý den, při přetrvávajícíh teplotách bych doporučoval ainfektologické, imunolgoické vyšetření. Ale řídila bych se radami Vaší praktické paní doktorky, která zná Vaše vyšetření, měla možnost Vás vyšetřit a má možnost posoudit výsledky komplexně.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x