Neustálé problémy

Dobrý den sem asi 3 měsíce od hospitalizace, kvůli srůstu dvou obratlů (Th11 a Th12) pracoval jsem na brigádě kde jsem zdvýhal těžké věci a najednou se mi udělalo zle , točení hlavy atd..odvezla mě sanitka s tím že jsem jen vystrašený a všechno je v pořádku v nemocnici mi našli srůst obratlů Th11 a Th12 ...hospitalizován asi týden na pozorování všechno v pořádku ..dokonce jsme podstoupil i Holter vyšetření atd.. všechno v pořádku..od té doby chodím na vyšetření na kardiologii a ted mě ještě čeká neurologie a ortopedie..ale hlavně na co se chci zeptat je to že od té doby mám neustálé problémy co se týče ( Píchání na hrudi nejspíš v oblasti srdce , takové stahy jakoby na hrudi že se něco ve mě smrskává je to docela nepříjemné , dále takové jakoby chvění na hrudníku ,občas mě z ničeho nic silně bouchne srdce (citím to v celém těle), dál bolení hlavy (v sedě) nedělá mi dobře ani převýšení např. v autě když se jede někam do hor ..cítím že mám tlak jak v hlavě tak na hrudi, všeobecně bolesti na hrudníku nic jiného mě netrápí...léčím se s alergickou rýmou která mě trápí celoročně) u doktora na kardiologii mi bylo řečeno že mi to píchání atd..způsobují ty záda..je to možné no..záda absolutně necítím že by byly nějak ,,špatné" nebo tak absolutně nic ) na kardiologii měřen tlak ten byl OK . ale musím říct že když je mi měřen tlak tak je to v leže kdy opravdu tyto problémy nemám a to i ve spánku jsem absolutně bez problémů ..prostě tyhle problémy přicházejí jen přes den . můj hlavní problém je to že si myslím že mám něco se srdcem, nevím jestli je to možné když je mi měřen tlak a je OK , holter který sem podstoupil před těma třema měsíci byl OK...ale tyhle problémy co mám ted jsem v té době nepocitoval...každý doktor mi říká že jsem jen vystrašený a moc to tzv. prožívám..no ..já si myslím že sem celkem v klidu...ale není normální aby mě každý den třikrát denně bouchlo ,píchlo ,zatlačilo na hrudi , a bolela mě hlava. potřeboval bych radu jak tomu předcházet nebo jestli se nejedná o nějakou chorobu srdce nebo jestli tohle opravdu způsobují záda ..Děkuji . Basovník

Odpověď odborníka:

Dobrý den, samotný tlak změřený v klidu v leže a jednorázověc natočené EKG v klidu nemusí vůbec zjistit, že je nějaký problém se srdcem, zejména pokud podrobnější vyšetření srdce (Holter - ale jaký? tlakový nebo EKG Holter? ) proběhl před tím, než se u Vás objevily popisované problémy. Zde, přes internet, nelze ani stanovit diagnózu, ani vyloučit srdeční problémy nebo problémy s páteří. Osobně bych doporučila vyhledat znovu Vašeho lékaře a barvitě mu popsat Vaše obtíže s dotazem, jestli je skutečně vyloučeno, že nemáte žádnou srdeční arytmii a žádné kolísání krevního tlaku během dne. Pozn.aby se tohle mohlo lépe zmapovat, bylo by dobré udělat 24 hodinové monitorování EKG (EKG Holter), případně 24hodinové monitorování krevního tlaku (tlaková Holter), pokud opravdu bylo původní vyšetření provedeno PŘED nástupem popsaných obtíží.

MUDr. Magdalena Žáková
MUDr. Magdalena Žáková

Specializace: Všeobecné lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Kožní onemocnění v těhotenství
Články: Kožní onemocnění v těhotenství
Těhotenstvím podmíněné...
Správný výběr kompresivních punčoch aneb Na velikosti záleží
Kvasinková infekce pochvy
Články: Kvasinková infekce pochvy
Kvasinková infekce pochvy...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Zubní kaz
Články: Zubní kaz
Zubní kaz, karies, je...
Skřípání zubů u dětí během spánku působí problémy ve škole
Nebojte se biologické léčby, lékař vám vše vysvětlí
Články: Nebojte se biologické léčby, lékař vám vše vysvětlí
Mnoho lidí se obává toho, o...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x