Neustálé špinění

Dobrý den, ráda bych se zeptala na otázku délky špinění a možnosti léčby. Od druhého porodu se neustále potýkám se špiněním to týden před vlastním krvácení a po menses zhruba asi dalších 3-5 dnů tzn, že ač mám vlastní menses v cyklu co 29 dní, špinění a menses mi dohromady trvá 14-16 dnů. což je doopravdy na zbláznění. Od mého gynekologa jsem si nechala vzít 5.den hormonální profil s výsledky: estradiol 148,5 pmol/l, LH 9,8 IU/l, prolaktin 173,8 mlU/l, FSH 7,8IU/l, fT4 12?98, TSH 2,910. Zvedlejších výsledků mám hemoglobin 113, a z července jsem měla hodnoty železa a transferinu železa hodně špatné, ale nikdo mi nic nepředepsal vzhledem k jen k nižšímu hemoglobinu. Jsem unavená, trpím nespavostí - špatně usínám a mívám návaly horka. Nevím, kde je jinak chyba. Hormonální léčbu vzhledem ke sklonu tromboz vnímám negativně. Moje sestra měla po porodu při nasazení antikoncepce 3x atypickou trombozu a tudíž se i já bojím. Mohu se zeptat na možnosti, co byste v takovém případu dělal? Jinak vím, že u tělíska je pravděpodobnost dlouhodobého špinění a to se mi taky nezamlouvá

Odpověď odborníka:

Pokud je krvácení hormonálního původu pak jiná možnost než hormonální léčba neexistuje je možno si před ní nechat zhotovit genetické testy na Leydenskou mutaci. Příjemný den

MUDr. Jan Sládeček
MUDr. Jan Sládeček

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologická ambulance, POLIKLINIKA AGEL Praha Italská

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x