Neustálé špinění po vysazení antikoncepce

Dobrý den, je mi 21 let, 6 let jsem užívala HA, tehdy mi byla předepsána kvůli úpravě nepravidelného cyklu. Začátkem dubna 2015 po skončení menstruace už jsem si nevzala další pilulku a HA vysadila. Poté se měsíc nedělo nic a po měsíci jsem začala jen špinit, některé dny více, některé méně a trvá to tak do dnes, tzn. že už zhruba měsíc v kuse jen špiním. Je to po vysazení HA normální? Mám si zajít ke svému lékaři? A existují případně nějaké léky na srovnání cyklu, avšak aby to nebyla HA, které by mi případně mohl lékař předepsat? Moc děkuji za odpověď, pěkný den.

Odpověď odborníka:

dobrý den, pokud jste vysadila HAK, budete mít cyklus opět nepravidelný, HAK neřeší příčinu, je zpravidelní cyklus uměle do doby, kdy budete chtít těhotnět, a pak se nasadí léky na podporu ovulace. Navštivte gynekologa s odstupem cca 2-3M od vysazení, pokud nebudou bolesti břicha, silný zánětl.výtok apod.

MUDr. Zuzana Vejběrová
MUDr. Zuzana Vejběrová

Specializace: Gynekologie a porodnictví
Pracoviště: Gynekologie Gyn - Fem, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x