Neustále točenie hlavy

Dobrý deň, mám 22 rokov a posledné 3 mesiace mám dosť silné točenie hlavy (neustále). Po magnetickej rezonancii mi bolo diagnostikované: napriamená C lordóza s blokovým postavením C3-C6, diskrétny bulging disku C5/C6 bez tlaku na durálny vak. Bola som odporučená rehabilitačnej doktorke, tá mi predpísala cvičenia, ultrazvuk, parafín a masáže. Po cvičeniach, naprávaní a masážach sa mi točí hlava ešte viac. Je to pri takejto diagnóze normálne? Intenzívne rehabilitujem už asi mesiac, nemalo by sa to točenie hlavy už zmierňovať?

Odpověď odborníka:

Ano , mělo. Je ovšem otázkou, zda uvedené procedury, které jsou velmi vhodné na začátku terapie spolu s opakovaným napravováním jsou ve Vašem případě dostatečné. nejsou NIKDY! Je ale pravdou, že často v méně pokročilých případech zklidní stav natolik, že dotyčný po této léčbě je někdy i léta bez potíží. TO ovšem neznamená, že je stabilní a že za 5,6,10 či více let nebude na kontrolním vyšetření nález na MR ještě horší než nyní,a to bez výrazných bolestí! Váš případ je opravdi docela pokročilý, MR ukazuje nález, který této pokročilosti též odpovídíá. Přesto při správném propojení léčebné pomoci ( ono napravování), současné zavedení cílených cviků na zlepšení svalových vztahů...a rozebrání ergonomických podmínek při práci, ale také při odpočinku a obecně mimo práci by již po měsíčnáí léčbě měl být stav natolik stabilní, že by měla být potřeba stabilizujících cviků jako zásadní, léčebné ovlivňování již málo častostně nutné...Cesta je stejná proé všechny lidi. Nasměrovat pomoc cíleným cvičeníma skutečně důsledné ovlivnění funkčních poruch celotělově neumí každý terapeut.

MUDr. Jiří Marek
MUDr. Jiří Marek

Specializace: Fyzioterapie
Pracoviště: Soukromá ambulance Praha, Brno - Klinika Naprapathy

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: