Neustále zvýšená teplota , porucha imunity?

Dobrý a krásný štědrý den, Musím se prostě zeptat od 8.10 mám neschopenku, doktor mi udělal diagnozu angíny, která se proměnila v mononukleozu, ale tato nemoc u mě proběhla aniž bych o tom věděla, jaterní testy v pořádku, jenže při každé kontrole mi doktor naměřil 37,5 -37,7 a vůbec se mu to nezdá. Udělal mi veškeré vyšetření výtěry z krku potvrdili stafylokoka takže nasadil antibiotika. CRP 12,8. Po další kontrole mi pořád lékař naměřil 37,5 a někdy i 37,9. Motá se mi hlava a mám únavu a někdy i nechutenství, dodržuji dietu a cpu se vitamíny které mi doporučil při proběhlém EBV virusu. Při další kontrole, potíže nepřešli a teploty stále takhle vysoké. Opět mi odebral krev na boreliozu, toxoplazmosu ( mám 2 kočky), chlamydie, jaterní testy a revma, ještě nějaké herpesní onemocnění a další, co si už nepamatuji. Vše NEGATIVNÍ , kromě chlamydie, ale to řekl že je to slabě pozitivní, že s EBV na to trpí 90% populace, ale že někde něco sedí a neví prostě co a proč. Opět mi naměřil 37,5 při kontrole, napsal mi doporučení na Imunologii, jestli se nejedná o nějakou poruchu imunity. Jsem už z toho zoufalá, protože jsem už dva měsíce doma zavřená, dokonce už beru tinkturu Valeriány na doporučení lékaře proti úzkosti a depresím a poruchou spánku. Lidé mě straší, že prý mám HIV a prostě chytráci z příznaku z internetu, ale nejsem si vědoma, jak bych toto mohla získat. A podle mě když už mi brali tolikrát krev, že už by na to asi z krve přišli že ? Nebo když se dělá odběr na určitou věc, že na toto nepřijdou? Úplně se bojím svého lékaře na to zeptat, protože je strašně hodný a nechci ze sebe dělat blbku. Nevíte co by to mohlo být, když mám pořád zvýšené teploty a kromě proběhlé EBV a Chlamydie mám všechny testy negativní? Opravdu se děsím toho, že bych mohla být nakažená virem HIV vím, třeba mě štípl komár, zní to hloupě, ale vyrážku nemám, jen občasná únava, bolesti hlavy, točení hlavy. Třeba 3 dny mi je skvěle a pak dva dny jak

Odpověď odborníka:

Dobrý den. Začnu od toho HIV. Tím se můžete nakazit prakticky jen při nechráněném sexu s nakaženým člověkem čí "sdílením" stejné injekční jehly při užívání drog. To Váš případ s největší pravděpodobností není a jiná cesta nákazy virem HIV je v dnešní době prakticky nemožná. Aspoň v ČR. Co se nákaz týče, ještě je otázka, zda jste nebyla tonto rok někde na dovolené v exotické cizině, pak by bylo potřeba na infekčním vyloučit některé vzácné choroby. Ty přetrvávající zvýšené teploty mohou ve své podstatě znamenat buď nedoléčený infekt a nebo jiné onemocnění, povětšinou z kategorie autoimunitních. Běžné infekční příčiny jsou povětšinou vyloučené, ale přesto by ve Vašem případě bylo vhodné udělat či dodělat včetně příslušných rtg - ORL a stomatologické vyšetření ( dutiny, zuby ), plicní, gynekologii a ultrazvuk břicha. Z laboratorních vyšetření alespoň základní panel autoimunitních onemocnění a ještě případně kolonoskopii ( může to být poměrně nenápadně probíhající tzv idiopatický zánět střevní sliznice ). Než se ty vyšetření uskuteční, doporučil bych Vám užívat lék Oscillococcinum, na týden 1 tubu denně a pak 1 tubu 1xtýdně a k tomu Lymphomyosot 2xdenně 10 kapek. To jsou léky jednak podporující imunitu a čistící lymfatický systém. Na "doléčení" té mononukleozy by byl vhodný lék Ailanthus glandulosa, ale ten je k dispozici pouze a lékařský předpis.

MUDr. Jaroslav Čupera
MUDr. Jaroslav Čupera

Specializace: Intenzivní medicína
Pracoviště: ARO Nemocnice Ivančice

 
Líbí se vám odpověď?
+2 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět žil
Články: Zánět žil
Zánět žil, flebitida, se...
Léčba vysokého cholesterolu a pacienti „lajdáci“ – co všechno hrozí?
Cestujete daleko? Pozor na poruchu jet lag!
Články: Cestujete daleko? Pozor na poruchu jet lag!
Lidské tělo má "vnitřní...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Orgasmus u ženy
Články: Orgasmus u ženy
Příčin, které způsobují, že...
Hormon štěstí versus rakovina kůže
Články: Hormon štěstí versus rakovina kůže
Spálená kůže není jedinou...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené: