Neustálý kašel apocit něčeho v krku

Dobrý den, již jsem Vám psala o suchém dráždivém kašli a pocitu něčeho v krku a nelze nic vykašlat.spirometrii mi dělali na plicním to je v pořádku a ten zyrtec jsem ted začla brát,tak nevím jestli pomůže a nevím zda pomáhá na všechny alergie a zda mi předtím neměli udělat alergologické vyšetření, obvodní lékařka mi řekla že se ted v tomto období nedělají testy na alergie, tudíž mám dva dotazy,je to pravda ?a ještě jestli by zyrtec pomohl na jakoukoliv alergii kdybych přeci jen nákou měla?Děkuji Lenka

Odpověď odborníka:

Dobrý den, Zyrtec je antihistaminikum -lék , který tlumí obecně alergické projevy, ať jsou problémy spuštěny jakýmkoliv alergenem. Pokud Vás trápí kašel celoročně, tak se kožní testy /těmi se vyšetřují nejčastější alergeny/ mohou udělat kdykoliv to znamená i nyní, ale cca 5 dní před provedením testů byste musela přestat užívat Zyrtec. Krevní odběry se také mohou vyšetřovat kdykoliv bez závislosti na pylové sezoně. Pokud jste měla spirometrii v normě, tak to ještě nevylučuje , že příčinou kašle není alergie.

MUDr. Marcela Vorlíčková
MUDr. Marcela Vorlíčková

Specializace: Alergologie a klinická imunologie

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: