Neustálý pohyb na hrudi

Dobrý den, prosím o pomoc, radu. Již 3 týdny mám stále na hrudi pohyby a nepravidelné bušení, nejvíc po ulehnutí, 10 min. téměř nadskakuji na lůžku, jak prudké jsou tyto pohyby, EKG, cholesterol,štítná žláza, TK - vše v pořádku. Jsem z toho zoufalá, stále na to myslím a stav si ještě zhoršuji. Užívám Helicid, dříve reflux jícnu + helicobakter. Děkuji za radu popř. dg. Hana

Odpověď odborníka:

Hano, nejčastěji se v takových případech jedná o extrasystoly (stahy srdce mimo rytmus). Doporučuji absolvovat vyšetření zvané EKG Holter (Holterovské monitorování EKG), kdy budete mít přístroj nasazen 24 hodin. Záznam srdečního rytmu je pak vyhodnocen a prokáží-li se skutečně extrasystoly, je možná terapie (malá dávka betablokátoru), která zmírní obtíže. Obraťte se prosím na vašeho praktického lékaře, aby vás odeslal na příslušné vyšetření. Možné je také psychické ovlivnění, např. meditací, jógou.

MUDr. Jana Moravcová
MUDr. Jana Moravcová

Specializace: Vnitřní lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
-1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Zánět středního ucha
Články: Zánět středního ucha
Zánět středního ucha...
Bradavice
Články: Bradavice
Bradavice jsou drobné kožní...
Marihuana v dětském pokoji: je důvod k panice?
Články: Marihuana v dětském pokoji: je důvod k panice?
Na zahradě nebo doma za...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Biologická léčba lupénky: dostupná jen pro vážné případy
Rakovina prostaty: 5 mýtů uvedených na pravou míru
Články: Rakovina prostaty: 5 mýtů uvedených na pravou míru
O existenci své prostaty se...
Když za nemocné klouby může lupénka
Články: Když za nemocné klouby může lupénka
V případě těchto dvou...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Naposledy čtené: