Neustálý strach

Dobrý den, je mi 24 let a mám neustálý strach, že mi někdo ublíží, ani nevěřím a nechci se s nikým seznámit, nemám žádné kamarády a kluka jsem také ještě neměla, nevím co mám dělat. Doma mi už říkají jestli nejsem divná,že řeším pro ně blbosti, ale já musím mít vše naplánováno a pokud mi něco nevýjde, tak jsem psychicky nervozní a někdy až zlá a sprostá a akresivní na rodinu, což nechci a pak mne to mrzí a pořát také brečím, nevím čím to je ale jsem hrozně citlivá, i když mi někdo řekne něco co by ostatní vzali v pohodě,tak já se z toho hroutím. V práci když se kolegyně spolu baví a já projduokolo nich a oni stichnou, tak si myslím,že se baví o mne, tak se jim vyhýbám, nikam s nima po práci nechodím,nevím co si s nima mám povídat,a když se přemůžu a něco jim řeknu, tak mám stejně pocit,že je to nezajímá a vyčítám si že jsem vůbec něco říkala. Chtěla bych to už ějak vyřešit,abych se cítila a chovala jako jiné holky v mém věku, abych si věřila,protože mé sebevědomí je velmi malé, nevěřím si, nemám se ráda-jsem tlustá,hnusná, přitom maminka mi vždycky od mala říkala jak jsem šikovná a snažila se abych měla zralé sebevědomí,ale nějak se to nepodařilo a už poslední dobou říká, že je chyby ve mě.Ale já už to chci změnita být šťastná a užívat si života, vždyť holka v mém věku má mít jiné zájmi než pořát řešit tyto věci,všechno to vím,ale nějak to nedokážu sama překonat. Mohla by jste mi prosím,nějak poradit co dál.Děkuji. Mám také pořát negativní myšlení všechno hned vydím negativně a vždycky počítám s tím že nic nedopadne dobře a že se mi vždycky může něco zlého nebo ošklivého stát.

Odpověď odborníka:

Vaše obtíže jsou legitimní a nepodcěnoval bych je. Myslím ,že by jste měla navštívit psychologa a domluvit se s nim na psychoterapii. Potřebovala by jste si s ním všechny tyto obtíže prodiskutovat a řešit .Nebude to snadné,počítejte s dlouhodobou terapií

doc. PhDr. Jiří Kocourek, PhD
doc. PhDr. Jiří Kocourek, PhD

Specializace: Psychologie
Pracoviště: Privátní ambulance v Praze 6, Vítězné náměstí 10,
Vedení Institutu aplikované psychoanalýzy,
Vedení Psychoanalytické kliniky v Opocně,

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x