Neustálý strachí

Dobrý den, moc bych Vás prosila o jednu radu. Přes 2 měsíci jsem byla hospitalizována v nemocnici s trombózou. Byla jsem i na přístrojích, obecně mi bylo připomínáno, že můj stav je vážný. Nyní jsem pořád v rekonvalescenci, chodím na kontroly, beru předepsaný Warfarin. Zůstal ale ve mě pocit neustálého strachu, pořád se pozoruji, jakákoliv menší bolest ve mě vyvolává strach a úzkost. Mám také neustále černé myšlenky, přemýšlím o smrti. Moc mě to trápí, chci být veselá a šťastná jako dříve. Děkuji Vám za Váš názor i doporučení. Markéta

Odpověď odborníka:

Dobrý den, domnívám se, že když člověk prožije tak závažné onemocnění, tak má nárok na to, aby se bál o své zdraví. Jedná se vlastně o šok, kdy se člověk bojí o své zdraví i život. Věřím, že ttao zkušenost člověka velmi ovlivní, že se bojí, aby se situace neopakovala a více se pozoruje. Zřejmě se u Vás jedná o nějaký typ deprese, takže můžete pociťovat černé myšlenky i na smrt. Důležité je, abyste měla doma zázemí, kde se Vás podrží a nebudou Vám vyčítta současný zdravotní stav. Myslím, že by nebylo špatné kontaktovat psychiatra, pokud Váš bude stejný nebo se ještě zhoršoval. Důležité je, abyste měla chuť k jídlu a dobře spala v noci, Nejdůležitější jsou ty černé myšlenky, pokud budou se nadále objevovat, pak bych s návštěvou odborníka neváhala, aby zvážil možnost nasazení antidepresiv, která josu zcela nenávyková. Děkuji za dotaz a přeji hezký den, Kolacíová.

MUDr. Šárka Kolacíová
MUDr. Šárka Kolacíová

Specializace: Psychiatrie
Pracoviště: TH Klinika, Clinterap

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené:
 
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x