Neutrofilní segment a možná leukemie??

Dobrý den, chtěla bych se zeptat,zda má dcera(17let)s vrozenou roštěpovou vadou při předoperačním vyšetření měla hodnotu neutrofilního segmentu 0,30 což je varovně pod nízkou hranicí.Poslední dobou se ji zvětšují uzliny na krku a je dost unavená.Zda by se mohlo jednat o onemocnění nějakým druhem leukémie.Jelikož je roštěpová a bolení v krku je dost časté lékařka se přiklání vždy k nachlazení.Až ted se ukázali výše uvedené hodnoty nízké. děkujeme za odpověd D.W.

Odpověď odborníka:

Dobrý den, pokud se objevila čistě neutropenie a zvětšují se uzliny, tak je pravděpodobnější nachlazení než leukemie. Při leukemii je spíše porucha množství celkového počtu bílých krvinek a také ostatních typů bílých krvinek, navíc ve vyšetření krve pod mikroskopem (provádí se v laboratoři) bývají obvykle "nezdravě" - patologicky vypadající krvinky. Podle mého názoru více ukáže kontorlní odběr krve - zda se stav upravil či nikoli, a celkový stav dcery - zda obtíže do cca týdne dvou se zlepší nebo vymizí či nikoliv.

 
Líbí se vám odpověď?
+3 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: