Neužívání léků jodthyrox, těhotenství

Dobrý den, měla bych užívat lék jodthyrox půlku 3xtýdně a celý 4x tydně.asi půl roku jsem si nevzala tabletku a pravě jsem zjistila že jsem těhotna, mam zase začít užívat tabletky jak mi bylo doporučeno nebo nic do navštěvy lékaře, na kterou jsem objednana až za měsíc..

Odpověď odborníka:

Dobrý den, to je těžká otázka bez toho, abychom věděly aktuální hormonální hladiny. Za půl roku se toho může hodně změnit. Ideální by bylo co nejdříve se dostat k odběrům krve, i cestou praktického lékaře - stačí odebrat fT4, TSH, klidně se pak zkuste znovu ozvat. Pro miminko jsou správné hormonální hladiny určitě velmi důležité, tudíž si myslím, že Vám každý ohledně odběru krve vyjde vstříc. Doporučujeme taky užívání Jodidu během těhotenství i plného kojení, bývá obsažen v těhotenských vitamínech. Mějte se hezky.

MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.
MUDr. Viktória Ďurovcová Ph.D.

Specializace: Endokrinologie
Pracoviště: Soukromá endokrinologická ambulance, Praha

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Naposledy čtené: