Nevim :-(

Jdu pro radu. Asi rok jsem trpěla průjmy a nevolností a taky nafouknutí a větrama. Nebylo to pořád ale cca 1-2x do měsíce Cca 4 dny. V únoru jsem začala používat bezlatozove věci (bylo to po to co jsem cca 3tydny jedla dietu a bylo tam plno mléčných výrobků a sesypalo se mi doslova vše, nemohla jsem jíst vůbec nic najednou, neměla jsem chuť) . V srpnu jsem vynechala úplně mléko a vše ok zatím (nevolností už mám jen před ms ale taky ne tak silné) . Teď jsem byla na testu na mléko a vyšlo prý v normě - negativní. Nenapadá vás z čeho to může být. Měla jsem za to že opravdu mléko :-( Lepek mám taky negativní. Už mě nic nenapadá.

Odpověď odborníka:

Nemusíte mít potravinovou alergii, ale může jít o intoleranci. Doporučuji Vám min. na půl roku vynechat mléčné výrobky. Po půl roce můžete zkusit mléčné výrobky zařadit do stravy. Pokud se obtíže znovu objeví, tak mléčné výrobky znovu vysaďte. Potravinové intolerance po dlouhodobém vysazení mizí. Někdy stačí půl roku, jindy je třeba vynechat potraviny, které způsobují intoleranci i 18 měsíců.
S pozdravem
MUDr. Dagmar Doležalová

MUDr. Dagmar Doležalová
MUDr. Dagmar Doležalová

Specializace: Praktické lékařství

 
Líbí se vám odpověď?
0 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
Naposledy čtené: