Nevím

Dobrý den, měla bych dotaz ohledně kyčlí asi.............? Dost často mě pobolívá u pravé kyčle neumím přesně lokalizovat bolest je to takové celé obolené a nevím jestli to třeba taky nemůžou být nemocná střeva mám nadváhu jsem 4 měsíce po porodu a spím v tzv.stabilizované poloze na břiše s pravou nohou skrčenou u břicha :-))). Občas mě to bolí i když si blbě sednu na židli a jsem v mírném předklonu tak mě to jako tlačí.....na kolonoskopii jsem byla před 2 lety kvuli hemoroidum ale bohuzel ten poslední kousek od žeber do konce mi nedodělaly protože mě to bolelo.....doufám že chapete co popisuju........otravuju Vás protože mě moje doktorka řekla at tomu nechám volný průběh že po porodu se to spraví občas mě to bolelo i před těhu.........moje doktorka si myslí že si vymyšlím a vždycky mi přijde že jí obtěžuju....mohla by jste mi poradit nebo aspon přiblížit o co se může jednat....?bojím se dát i čočku kdyby to byla ta střeva a to jí tak miluju ...:-)). Předem děkuji za odpověd a jsem s pozdravem

Odpověď odborníka:

Dobrý den..Je mi moc líto, že se cítíte odmítaná lékaři- chápu, že někdy se taková konstelace přihodí. Věřte, že žádný lékař by nepodcenil onemocnění vnitřních orgánů u mladé ženy. Rozlišení zdroje bolesti- zda vychází z orgánů tělesných dutin nebo se "přenáší" při poruchách pohybového systému- patří k těm nejčastějším úkolům lékařů řady odborností. Většinou se postupuje tak, že nejprve pacient podstoupí vyšetření zaměřená právě na postižení orgánová, a při negativitě nálezů jsou obtíže vnímány jako primárně lokomoční, provádí se dovyšetření páteře a nosných kloubů. V dolní části těla je pak dobré rozlišit onemocnění kyčlí a postižení lumbosakrálního úseku páteře. Bohužel, bez znalosti konkrétních výsledků nelze zodpovědně vyslovit diagnosu, dát doporučení pro praktický život. Věřím, že ve Vašem případě se nešťastně zkomplikovala komunikace- to se stává jistě v mnoha ordinacích, aniž by byl kdokoliv "vinen". Moc a moc prosím, důvěřujte připravenosti Vaší paní doktorky pomoci Vám objasnit původ obtíží a zlepšit zdravotní stav..

MUDr. Barbora Heřmanská
MUDr. Barbora Heřmanská

Specializace: Praktické lékařství
Pracoviště: Praktická lékařka pro dospělé

 
Líbí se vám odpověď?
+1 Ano Ne
 
 
Diskuze čtenářů Přidejte komentář jako první

Vstoupit do diskuze

 
 
 
Naposledy prohlédnuté hodnocení
Naposledy přečtené dotazy
 
Kam dál
 
 
Křečové žíly jsou častým kazem pohodového těhotenství
Články: Křečové žíly jsou častým kazem pohodového těhotenství
K mnoha typickým radostem...
Angína
Články: Angína
Angína je akutní zánět...
Potrat může být riziko pro budoucí těhotenství
Články: Potrat může být riziko pro budoucí těhotenství
Přijít o nenarozené miminko...
Muzea, hrady, zámky .... 30.000 památek z celé ČR
Při akutním zánětu slinivky hrozí i smrt
Články: Při akutním zánětu slinivky hrozí i smrt
Oslava nebo večírek, hodně...
Poničené růstové chrupavky ani růstový hormon nezachrání
Články: Poničené růstové chrupavky ani růstový hormon nezachrání
Léčba růstovým hormonem. U...
Chudokrevnost
Články: Chudokrevnost
Chudokrevnost, neboli...
Pěšky nebo na kole - Tipy na výlety
Osteoporóza jako důsledek těhotenství?
Články: Osteoporóza jako důsledek těhotenství?
Tělo ženy chrání své kosti...
Jak se vypořádat s chemoterapií (2. díl)
Články: Jak se vypořádat s chemoterapií (2. díl)
Přinášíme další tipy a rady...
7 800 Tipů kam na výlet z celé ČR
Turistikou ke zdraví s Turistika.cz
Naposledy čtené:
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou

 celý článek
Doporučený článek:

Soutěžte s Belcurou


x